Scandic Lillestrøm, søndag 11. mars 2017
.
Åpent for alle. Pris, inkl. kaffepauser og lunsj: kr. 1.950,-
(Rabattert pris for NZB-medlemmer: kr. 950,-)
Påmeldingsfristen er utløpt. Kurset er fulltegnet.
Foredragsholder:
Magnus Forsberg
Magnus Forsberg er en populær reptilkapasitet i Sverige og har holdt mange kurs for NZBs svenske søsterorganisasjon Zoorf. Når kommer han for første gang for å snakke til den norske zoobransjen.
Magnus ble født i Stockholm i 1962, og hadde reptilinteressen allerede fra 8-års alder. Han ble medlem i Sveriges Herpetologiska Förening i 1975. Som 15-åring jobbet han deltid samtidig både i Mammut Zoo og i Stockholms Terrarium.
Gjennom et 20-talls år drev han stort med oppdrett av daggekkoer og australske gekkoer i et anlegg med 150 terrarier og 500 avlsdyr. Dette gjorde ham til en kjent mann i reptilmiljøet, og han har holdt et stort antall foredrag rundt om i verden, samt skrevet mange artikler i ulike fagtidsskrifter.
I dag jobber han i firmaet Herpers Choise (butikk og netthandel) som ble startet av hans kone i 2005. De siste åtte årene har de holdt til i et anlegg på 1.400 kvm; først bare med terraristikk, men i 2017 har åpnet de også en avdeling med fugler og gnagere.
Kursets innhold:
Magnus kommer til å ta for seg mange ulike problemstillinger innenfor reptilhold og –handel, med hovedfokus på zoobransjens rolle og reptiler i zoohandelen. Som reptilhandler selv, vet han hva som er spesielt viktig.
Magnus fremhever selv spesielt følgende punkter fra kurset:
• Hva er lys, hvordan er det sammensatt, og hvorfor er det så viktig for reptiler
• Hva slags lysbehov har ulike reptiler (UV, Lumen, RA, varmestråling)
• Ventilasjon og varme; og hvordan påvirker ventilasjon, varme og lys hverandre
• Dyrenes krav i.h.t. miljøet de stammer fra; og ulike krav innenfor samme type miljø
Magnus kommer til å undervise i 5 klokketimer, og det blir lagt inn tid for spørsmål. Innimellom har vi kaffe- og snackpauser, samt lunsj. Registrering starter kl. 08:30. Kurset starter kl. 09:00 med morgenkaffe, og er berammet å være slutt kl. 16:30.
Pris:
Kurset, inklusive kaffepauser og lunsj, koster kr. 1.950,- /person.
(Rabattert pris for NZB-medlemmer: kr. 950,-)
Påmeldingsfrist er 9. februar.
Det er begrenset antall plasser på dette kurset. Vær tidlig ute!
Du vil motta faktura som må være betalt før kursdato. Påmeldingen er bindende.
Hotellovernatting:
For tilbudspriser på overnatting for lørdag til søndag, bestill direkte fra hotellet, på scandichotels.no.
Middag på lørdag kveld:
Vi organiserer felles middag for de som ønsker på hotellet på lørdag kveld kl.19:00. Den tre-retters menyen koster kr 480,- pr. person. Drikke bestilles og betales ved bordet. Menyen bestilles samtidig med kurset (på ovenstående link) og blir fakturert sammen med dette.
Meny (med forbehold om endringer)
- Parmaskinke (pære/rosin-chutney, småsalater, saltbakte mandler, pærevinaigrette)
- Lammecarré (potet-hvitløkskrem, olivenstekte bønner, blandet sopp, olivensjy)
- Sjokolademousse (kaffekrem, sjokolade/mocca-is